Korpar & starar

Är det någon mer än jag som går omkring och hoppas på att få läsa något nytt av Tomas Bannerhed? Hans debutroman, Korparna, från 2011 är en helt briljant roman. Boken följer en pojke som lever i en fattig lantbrukarfamilj. Hans tillflykt från ett ganska otryggt hem; pappan är psykiskt skör, och en skolmiljö där han inte passar in, blir ut i naturen, där han finner tröst i att följa fåglarna.

Någon ny roman vet jag inte om Bannerhed filar på, men nu i september kommer i alla fall en fågelbok med foto av Brutus Östling. I starens tid är titeln. Fåglar är uppenbarligen ett stort intresse för Bannerhed. Enligt förlaget är det till och med Korparna som har gett upphov till detta intresse – för att kunna skildra livet för huvudpersonen i Korparna var Bannerhed själv tvungen att lära sig mycket om fåglar och fågelskådning.

Verkar vara en fin bok!

I starens tid - Tomas Bannerhed, Brutus Östling


Kommentarer

2 svar till ”Korpar & starar”

  1. På P1 har det gått en programserie där litteratur och fågelskådning blandas – Bannerheds vänner tror jag programmet heter. Finns som podd om du vill ha en dos Bannerhed i radioformat. 🙂

    1. Åh! Vilket bra tips! Har inte hört talas om det här programmet förut! Nu har jag lite att lyssna ikapp! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.