2 böcker med mönstrade sidor

Jag är verkligen svag för böcker med färgade boksidor, eller böcker med mönstrade sidor, som man i sällsynta fall kan få njuta av. Det känns lyxigt och roligt, särskilt när det är ett mönster, som i Neftali Milfuegos dagbok Tankar mellan hjärtslag. Boken handlar om att växa upp som ”andra generationens invandrare” i ett ”svenskt område”. Det är säkerligen en läsvärd bok, men i det här inlägget vill jag särskilt hylla formgivningen. Det är en riktigt snygg bok.

Tankar mellan hjärtslag - Neftali - Milfuegos

Nästa fantastiska bok jag vill lyfta fram i det här inlägget är Roxane Gays essäsamling Bad feminist, där hon skriver om feminism från sitt perspektiv och om huruvida det finns fel sorts feminister eller inte. Det låter ju som en ursmart och intressant bok, men formen! Formen, formen! Jag hoppas att inbäddningen från Instagram fungerar, för det var där jag hittade en bild (en film faktiskt) som gör boken någorlunda rättvisa.

Ibland tappar jag nästan andan när de första exemplaren av en ny bok kommer till förlaget, inte bara för innehållet. Så bra att vi lade ut formgivningsjobbet av Roxanne Gays Bad Feminist på just normkritiska, feministiska, fantastiska Bastion Agency. Och så bra det blev! / Nina Ulmaja, designansvarig @alexandrafalagara

Ett filmklipp publicerat av Albert Bonniers Förlag (@albertbonniersforlag)

Har ni fler exempel på sådana här godingar med infärgade sidor?