Här om veckan fick Gunilla Bergström Emilpriset till Astrid Lindgrens minne, Nu är det dags för nästa pristagare åt ett pris med Astrid Lindgrens namn, det vill säga Astrid Lindgren-priset, som delas ut årligen av Rabén & Sjögren på Astrid Lindgrens födelsedag, 14:e november. Priset delas ut för förtjänstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen och har i år tilldelats Jan Lööf, som jag tror vi alla har läst eller fått läst för oss. Hans Sagan om det röda äpplet är en bok som jag verkligen minns från min uppväxt. Jag tror till och med den finns hos mina föräldrar. 🙂

Foto: Stefan Tell

Publicerat av Bokblomma

Läser böcker och bloggar om dem!

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.