Loas gamla sköthäst på ridskolan har precis blivit avlivad och eftersom ridskolan har dåligt med pengar tvingas de sälja flera av sina hästar. Loas kompis köper en av hästarna och flyttar den till ett privatstall, där det även står en häst, som heter Tony. Loa blit skötare på honom, men känner sig ändå missnöjd eftersom han inte alls är som ridskolehästen.

Ett tag står en annan av ridklubbens hästar i privatstallet. Hästen heter Red Top och är en vacker fux, som ska säljas. Loa får inte tillfälle att vare sig rida eller sköta om Red Top, men hon tycker att han är speciell på något sätt. Hon önskar att hennes föräldrar skulle kunna köpa Red Top åt henne, men det har de inte råd med. Istället blir Isabelle Grönhage ny ägare till hästen.

Isabelle är en otroligt bortskämd och snobbig tjej, som dessutom rider dåligt och missköter sina hästar. När Loa träffar Red Top nästa gång är han sannerligen ingen vacker syn. Isabelle har förstört honom totalt!

Just då meddelar hennes föräldrar att hon kan få en billigare häst om hon vill. Loa borde bli överlycklig, men det blir hon inte. Den enda häst som hon vill ha kanske inte ens är till salu och vad ska hennes föräldrar säga när hon vill ha en förstörd häst?

Det här är en hästbok, som faktiskt är bra eftersom den inte är riktigt lika förutsägbar och orealistisk som hästböcker generellt sett brukar vara.