Kitty och falskmyntarligan

Deckartjejen Kittys kompis, Bess, har adopterat en liten hundvalp, som hon ska ta hand om tills den är tillräckligt gammal för att kunna utbildas till ledarhund för blinda. Föreningen som egentligen äger valpen heter Ögonstenen och genom den lär Kitty och Bess känna den blinda tjejen Marisa och hennes pojkvän Devon.

Marisa har två problem. För det första räcker inte pengarna för Ögonstenens hundskola till för att hålla verksamheten igång och för det andra har hennes vän, Eric, blivit beskylld för att ha handlat med falska pengar. Marisa kan inte tro att det är sant att Eric är skyldig till detta.

Med Kittys hjälp lyckas de rentvå honom eftersom det visar sig vara så att sedlarna är 25 år gamla, men Kitty vill veta mer. Hon vill ta reda på vem som en gång förfalskade sedlarna.

Hon får reda på att man anhöll några misstänkta för falskmynteri för 25 år sedan, men att fallet aldrig klarades upp och att de misstänkta blev friade. Så genom en slump råkar Kitty hitta massor av förfalskade sedlar i ett av rummen i Ögonstenens hus och alla är 25 år gamla. Kitty är mitt uppe i ett nytt fall!

Det här är en spännande bok med ett oväntat slut. Kittyböcker bjuder inte på många överraskningar eftersom man vet att Kitty alltid klarar av alla problem och dessutom är böckerna ganska orealistiska, men som yngre läste jag dock många kittyböcker och jag gillade dem mycket.