Bokblomma är en personlig bokblogg som drivs av mig, Linnea. Jag är bosatt i Umeå och arbetar till vardags som forskare.

Min blogg är min hobby och min kreativa lilla yta där jag får skriva, fota och fördjupa mitt intresse för böcker. Jag älskar att diskutera böcker, så ni får mer än gärna kontakta mig via kommentarsfältet, e-post eller genom sociala medier med boktips, ris & ros, kommentarer till mina inlägg med mera. På grund av begränsad lästid har jag oftast ingen möjlighet att ta emot recensionsexemplar och liknande.

Läsa böcker

Kontakt

E-post: info@bokblomma.com
Boktipset: Linnea A
Facebook: Bokblomma
Instagram: @bokblomma
Twitter: @bokblomma

Följ

Följ gärna min blogg genom Bloglovin’ eller genom att följa mitt RSS-flöde i valfri läsare.

4 svar på ”Om”

 1. Hej!
  Jag har fått mycket positiva recensioner och omdömen om min senaste bok, romanen ”Svartängeln”. Här kan du läsa Bibliotekstjänsts recensioner och andra omdömen.
  Vill du ha ett eget ex att läsa, ett recensionsex, så ordnar jag det genom Stjärndistribution. Bara höra av sig!
  Och kolla min hemsida, ”Ny bok” och ”Utgivna böcker”.
  Hälsn Sven

  Ulla Siljeholm, Bibliotekstjänst, skriver i BTJ:s senaste sambindningshäfte:
  Gunvor Assergård
  BTJ

  Kjellgren, Sven. Svartängeln. Impactum. 520 s. Inbunden.?Året är 1703 och smuggelskeppet Anna-Maria har kastat ankar i en vik i det småländska kustbandet. Tullförvaltare Emanuel Widegren från stapelstaden Westervik är fast besluten att ta reda på vem som är ansvarig och utsätter sig själv för stora risker för att få den brottslige fast. Hans hustru, Silken, får även anledning att oroa sig över makens kärleksaffärer, i synnerhet med väninnan Adeline, som är gift med en brutal sjökapten.
  Kjellgren, som skrivit ett dussintal böcker med anknytning till Västervik, har gjort omfattande research och lyckas, trots att persongalleriet består av tvåhundra män och kvinnor, hålla trådarna i sin hand. Författaren under-lättar för läsaren genom att i varje kapitel räkna upp vilka ”personager” som ingår.
  Kjellgren har lagt sig vinn om att ge språket en lätt arkaiserande prägel – ordlista finns – med utmärkt resultat. Stort utrymme ägnas marina detaljer, dåtida mode, seder och matvanor. Resultatet har blivit en bred, episk skildring, som antagligen får en fortsättning.- Ulla Siljeholm.

  Tor Flensmark, också Bibliotekstjänst skriver:
  Sven Kjellgren är författare (debut 1980), historiker, bokformgivare med pro-duktion avseende främst Tjust, nordöstra Småland, sydöstra Östergötland med vacker skärgård och intressant sjöfartshistoria.
  Denna författarens tionde titel berättar en ruskig smugglingshistoria med verklighetsbakgrund i Västervik och många utvikningar i tid och rum. Året är 1703 och i centrum står tullförvaltaren Widegren med hustru Cecilia och kapten Ankarmalm med hustru Adeline, klädsömmerskan i staden.
  Karl XII:s krig pågår. Mäktiga män låter smuggla in krigsbyte trots kungligt förbud. Widegren är en horkarl och Adeline faller för hans charm. Kapten Ankarmalm är en skum figur, som vi får följa i skärgården men också under en äventyrlig seglats från Kapstaden, till Brasilien och åter.
  Det är storm, skeppsbrott, dråp och strandsatt sjöfolk, allt välskrivet och väl underbyggt beträffande såväl samtidshistoria som sjöfartstermer och fakta kring segelfartygen.
  Persongalleriet är omfattande och presenterat inledningsvis. Nödvändiga ord-förklaringar finns sist i boken, som passar gammal såväl som ung.
  Tor Flensmarck

  Rolf Törnqvist, lokal recensent 15 mars 2012
  Han berömmer boken för ett mycket vackert omslag som harmonierar väl
  med bokens innehåll och skriver:
  ”Otroligt fint tryck och bra papperskvalitet. Det har varit ett rent nöje att öppna boken om kvällen. Den höga kvalitén har gjort boken mer lättläst och lättillgänglig.
  Persongalleriet i bokens början hoppade jag över direkt eftersom som jag upptäckte att det fanns ”Personager” i början av varje kapitel.
  Ordförklaringarna i boken slut var guld värd för mig. När man vant sig vid
  den något ålderdomliga språkstilen och alla sjötermer så blev det faktiskt ett mervärde.
  Handlingen som till stor del tilldrar sig i Västervikstrakten blir extra intressant eftersom vi bor så nära och känner igen många ortsnamn.
  Huvudpersonen Widegrens förvandling från hjälte till horkarl har jag lite svårt att smälta. Jag är kanske en romantiker som vill att hjälten förblir sådan och att slutet blir lyckligt.
  Beskrivningarna av det tuffa livet på land och till sjöss den här tidsepoken är väldigt bra. Speciellt sjölivet levde jag mig mycket in i. Jag hade nog inte tidigare insett vilka umbäranden som sjöfolket fick utstå. Ej heller vilka riskabla äventyr, ekonomiska och fysiska, som de här resorna innebar. Jättebra!
  Sen har vi kvinnornas situation. De levde ju som slavar! Och med kyrkans hjälp dessutom. Bra beskrivet!
  Storyn har många fina detaljbeskrivningar. Jag fäste mig vid att kvinnomodet är så bra beskrivet. Måste ha krävt mycket research?
  Jag är van vid att vara noga med fakta. Och det finns det gott om i boken. Och jag måste säga att allt känns trovärdigt.
  Jag är glad att jag läst Svartängeln och kommer att rekommendera den till mina vänner.”

  Söderträffens hemsida 2012-02-07, gästboken:
  Skrivet av Nancy Granström, ordf, den 7. feb, 2012
  Sven Kjellgren, medlem, har skrivit en spännande roman med en dramatisk kärlekshistoria, äventyr till havs, smuggling och hur livet var i Sverige under tidigt 1700-tal när Karl XII bekämpade danskar, polacker och ryssar.
  Jag slukade boken från första sidan till den sista och är djupt imponerad av hur fint Sven skriver.
  En poäng för Söderträffens del är att Svens Anita bidragit med känslor och intryck kring kvinnors reaktioner i de många utsatta lägen som boken skildrar på sina 520 sidor och 42 kapitel.
  Bravo, Sven, bravo Anita, mycket bra, mycket läsvärt!

 2. Hej hej jag imponeras av din blogg och ditt läsflöde 🙂
  Bente heter jag. Jag bor i Hua Hin i Thailand där jag ägnar mig åt att hjälpa fattiga människor i slummen och i Bangkok på ett stort barnhem med en avdelning för hiv positiva föräldralösa barn.
  Jag skriver böcker har gett ut först 3, sedan alldeles nyss 3 till med boksläpp den 25 maj. Jag har en sida på fejan. Vi som bryr oss. Gjorde ett fotoalbum där med bild på böckerna och en del extra text att läsa till. Kolla in och se om det är något som intresserar dig. Så kan vi väl höras 🙂
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.519496434917595.1073741842.303211606546080&type=3 Du bör komma dit om du klickar på länken.
  Mvh. Bente, och du tack för att du läste så här långt. Överskott från böckerna går till att hjälpa mer.
  Ps jag fick en låt, den visar lite av det jag håller på med. Ds https://www.youtube.com/watch?v=0lERsbDZXdY

 3. Hej Linnea,

  Jag har precis kommit ut med en bok ”Inte utan min bror”.

  Lena är en kärleksfull syster som oroar sig för sin bror Shan, som kommit in i den undre världen. Shan har dessutom uppvisat tecken på att han är sjuk. Vi får följa Lenas kamp för sin bror från det att hon är nio år gammal. Under tiden hon undersöker vad hennes bror har för inblandning i den undre världen träffar hon på den häftiga Sasha. Sasha och hennes bror gör vad de kan för att dölja vad de pysslar med för Lena. Men Lena är inte dum, hon får allt reda på ett och annat. Under en utekväll med sin bror Shan och hans vän Sasha, träffar Lenas vän Jessica den ökända Goran.

  Av Lena Frost

  Som jag vill rekommendera dig.

Kommentarer inaktiverade.