Du & du & du

Du & du & du handlar om tre personer som egentligen inte har någonting gemensamt. De känner inte ens varandra, men på grund av diverse underliga sammanträffanden vet de om varandras existens ändå.

Anon är 12 år och är en ganska udda kille. Han går jämt klädd i gummistövlar och han äter aldrig grönsaker eller potatis. Eftersom han inte är som alla andra blir han mobbad, men underligt nog bekommer det honom inte mycket eftersom han oftast är alldeles för långt borta i tankarna. Han drömmer ofta om en viss Sara. Han har hittat en plånbok som ska tillhöra henne och nu fantiserar han om hur förändrat hans liv kommer att bli när han väl har hittat henne.

Zarah är 17 år och bor ensam i en lägenhet. Hon är ihop med Viktor, som sysslar med diverse skumma affärer. Zarah älskar Viktor, men han är otroligt avundsjuk och är rädd för att Zarah ska ha någon annan. Dessutom har hon problem med Mia, som liksom Zarah jobbar på dagis. De är vänner, men vill Mia verkligen bara vara vän med henne?

Nils är 20 år och bor fortfarande hemma. Han grubblar ofta över livet och, framför allt, döden. Han är väldigt intresserad av att få reda på hur det är att vara död och ofta grubblar han även om en viss tjej, som han träffade en kväll. I hans ögon är hon rena rama ängeln som kommit ned på jorden, men han vet ju inte vem hon är!

Boken handlar om allt och inget. Huvudpersonerna är ganska vanliga människor och inte sådana där perfekta personer, som kan förekomma i vissa andra böcker. Det är bra och gör boken trovärdig. Det här är en fascinerande och lite annorlunda bok.