Ville och Mina

Ville och Mina är väldigt lika eftersom de båda har samma blonda, lockiga hår. Eftersom de dessutom råkar vara födda på samma dag och i tvillingarnas tecken är det nästan så att man skulle kunna tro att de är tvillingar, men tvillingar är de inte. Ville och Mina är bästa kompisar och det har de varit länge. Tillsammans har de en hemlig klubb och de är så ofta med varandra att det nästan är som om det inte finns någon Ville eller Mina utan bara VilleåMina.

När de börjar sexan förändras allt. Mina är less på att alltid vara VilleåMina: hon vill vara bara Mina och hon tycker att Ville är otroligt barnslig med sin svarta hatten-klubb, kojor och annat som hon själv har växt ifrån. Hon börjar istället att intressera sig för killar och hon börjar att umgås med några tjejer i klassen. Ville börjar genast att hata Mina och hemma blir allting plötsligt upp och ner. Mina fattar absolut ingenting längre och går inte att prata med om allt jobbigt.

Det här är en underbart bra bok om at växa ifrån varandra och att utvecklas åt olika håll. Alla som hade en bästis när de var små känner nog igen sig lite i den här boken.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.