Kärlek på pinne från Ouagadougou

Kärlek på pinne från Ouagadougou - Rønnaug KleivaTolvåriga Katja bor i Norge med sin pappa. Hon är det enda barnet och föräldrarna är skilda. Mamman reser runt i Afrika med något viktigt kulturprojekt och därför träffar inte Katja henne så ofta, men hennes stora dröm är att hennes föräldrar ska flytta ihop igen.

När sommaren kommer blir ingenting som Katja tänkt sig. Pappan berättar att han ska ta med sig en tjej till sommarstugan. Tjejen heter Petra och är förälskad i Katjas pappa. Detta ogillas av Katja, som bestämmer sig för att få bort Petra och se till att mamma kommer tillbaka istället.

Den här boken skulle kunna vara bra, men man blir bara irriterad när man läser den. Hur kan Katja vara så enormt bortskämd? Man tycker aldrig synd om Katja utan irriteras bara över hennes beteende. Något ordentlig slut får inte boken heller.


Kommentarer

Ett svar till ”Kärlek på pinne från Ouagadougou”

  1. […] titlar som jag själv tycker är minst sagt märkliga är Fördjupade studier i katastroffysik, Kärlek på pinne från Ouagadougou och En kort berättelse om traktorer på ukrainska. Det är alltså några äldre böcker av […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.