Tvillingarna på Sweet Valley High 4: Hämnden är ljuv

Sara är ganska nyinflyttad i Sweet Valley och har inte funnit några vänner än, så hon känner sig ensam och tror att ingen i hela världen tycker om henne. Dessutom ser alla ned på henne eftersom hon är tjock och klassas som en tönt.

Sara tror att hon är kompis med Jessica, men Jessica använder henne bara till att springa ärenden. Sara skulle otroligt gärna vilja vara med i den snobbiga klubben Pi Beta, där Jessica är medlem, så Sara frågar henne ideligen om hon inte skulle kunna föreslå henne som medlem där. Jessica föreslår henne aldrig och Jessicas tvillingsyster, Elisabeth, tycker att Jessica är hemskt elak. Elisabeth föreslår därför Sara som medlem.

Ingen i Pi Beta vill ha tjocka, fula Sara som medlem eftersom klubben är bara ämnad åt de snyggaste och bästa. Elisabeth lyckas trots allt få Sara nominerad och nu fattas det bara att hon klarar av inträdesproven.

Proven är taskiga och svåra, men Elisabeth är fast besluten att se till att Sara blir medlem.

Boken var riktigt usel och budskapet i den är att man är en värdelös människa om man inte är smal och snygg. Som tjock kan man inte ha några vänner och man är ingenting värd. Riktigt dåligt. Av alla töntiga tonårsböcker måste jag säga att den här tar priset.