Lucas morfar har nyligen avlidit, men trots detta tillbringar Lucas och hans mamma sommaren i morfaderns gamla hus, precis som de brukade göra medan morfadern ännu levde.

Efter morfaderns död börjar många i staden att prata om honom och vad han stod för. Lucas känner sig lurad eftersom han tycks vara den enda som inte har en aning om vad alla pratar om, men till slut får även han veta: Lucas morfar var nazist och när andra världskriget pågick avslöjade han att hans grannar, nunnorna, gömde judar. Nunnorna blev skjutna och judarna skickades till koncentrationslägret i Auschwitz.

Den här sommaren träffar Lucas två killar, Alex och Benoît, i en affär. De båda killarna börjar genast att snacka om hur bra Lucas morfar var och hur rätt han hade. Lucas börjar att umgås med Alex och Benoît och följer med dem i deras olika demonstrationståg och andra aktioner.

Samtidigt som han umgås med dessa högerextrema killar blir han åter vän med barndomskamraten, Caitlin, som har helt andra åsikter än hans nazistvänner.

Lucas står mellan två val och det blir riktigt krångligt sedan han hjälper Caitlin i en nödsituation.

Det här är en mycket bra bok om att veta vad man står för och att göra svåra val.