Superbra böcker. Eller inte.

Det går bra för andrahandsmarknaden av böcker, åtminstone för Bokbörsen. I ett pressutskick jag fick här om dagen bifogade de också en topplista över sina storsäljare för 2013. Jag har uppmärksammat deras topplistor tidigare, för jag tycker att de känns som ett kvitto på att en bok är riktigt bra. 2013 hamnade dessa i toppen:

1. Vägmärken av Dag Hammarskjöld
2. Stäppvargen av Hermann Hesse
3. Dvärgen av Pär Lagerkvist
4. Mästaren och Margarita av Michail Bulgakov
5. Om konsten att läsa och skriva av Olof Lagercrantz
6. Silmarillion av JRR Tolkien
7. Vetenskapsteori för nybörjare av Torsten Thurén
8. 1984 av George Orwell
9. Din stund på jorden av Vilhelm Moberg
10. Dumskallarnas sammansvärjning av John Kennedy Toole

Och här blir jag tveksam, alltså. Mästaren och Margarita skulle jag inte rekommendera till någon och Dumskallarnas sammansvärjning är, ojämförligt, det sämsta jag läst, någonsin. Kan förstå att många vill bli av med sina dumböcker, men att så många köper dem..? Urr.


Kommentarer

2 svar till ”Superbra böcker. Eller inte.”

  1. Jag tycker det där ser misstänkt ut som litteraturlistan för många kurser i litteraturvetenskap och den där Vetenskapsteori för nybörjare har jag och alla jag känner som läst på högskolan haft. Oavsett ämne. Tror därför att topplistan avspeglar att många fattiga studenter upptäckt andrahandsmarknaden. Vilket ju är toppen på alla sätt!

    1. Jag har aldrig behövt Vetenskapsteori-boken än. 🙂 men jag förstår att det är en vanlig kursbok.. Tror du har helt rätt ang studenter, men är man ännu mer ekonomisk så kan man ju låna på bibblan. 🙂 finns nog också en och annan som köper klassiker på antikvariat för att de är slut överallt. Det har jag gjort någon gång.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.