Läsa på balkongen

Böcker i juni

Juni är här och jag hade som vanligt tänkt ge en liten uppdatering kring vad jag planerar att göra & läsa den här månaden vi har framför oss. Först måste jag dock uppehålla mig lite vid maj. Maj! Vilket väder vi fick till slut! Efter en lång, seg vinter så kändes det fantastiskt att det blev plötslig sommarvärme. Det blev en vårflod som hette duga och björkarna här i ”Björkarnas stad” slog ut från den ena dagen till den andra, som det kändes. Otroligt skönt! Aldrig tidigare har värmen känts som en sådan befrielse. Den här vintern har verkligen varit för lång och kall och snöig för min smak och att vi kastades rakt in i sommarvärme fick det att kännas som ett ok som lyftes från axlarna.

Läsa på balkongen
Läsa på balkongen. Mer sådant i juni!

Vad gjorde jag i maj då? Vi har haft grillkvällar, kollat på Eurovision (det är en stor händelse i mitt liv, men i år blev vinnaren en stor besvikelse…), firat en väns examen och hälsat på i Skellefteå. Jag har varit på konsert på Norrlandsoperan (Mahlers femma 🙂 ), dansat, cykelorienterat och sprungit. Springandet har gått långsammare än på många år, men det har varit kul ändå! Det är svårt att inte ryckas med av den positiva stämningen på Blodomloppet, när över 8000 människor rusar iväg – ett riktigt kul motionslopp!

Det var faktiskt fullt upp i maj, även om det inte kändes så. Ljuset och värmen gör att dagarna blir så himla mycket längre och att man hinner göra så väldigt mycket mer. Nu i juni fortsätter sommaren och jag tänker smygstarta semestertiderna genom ett par resor till Öregrund, där jag alltså har vuxit upp och där min släkt bor. Det är en riktig liten sommarstad, så det ska bli så mysigt! I juni blir det ytterligare ett lopp (Vårruset) och så ska vi på sommarens första bröllop. Midsommarfirande blir det också såklart. Det är så mycket kul att se fram emot i juni!

Kommer jag hinna läsa något då? Nja. Det här är kanske lite oväntat, men jag brukar inte hinna läsa så mycket på somrarna. När jag är ledig och kanske befinner mig på resande fot så brukar jag tappa mina rutiner, däribland mina läsvanor. Jag kommer säkert att hinna lyssna på en massa ljudböcker, men pappersböckerna kommer nog få vänta till bättre tider (eller åtminstone bli lästa i ett lite långsammare tempo). Jag lär väl dock läsa ut någon pappersbok hoppas jag. En rasande eld av Andreas Norman lär väl bli först på tur att bli utläst, för den har jag på gång just nu.

En rasande eld av Andreas Norman
En rasande eld av Andreas Norman

Om någon annan behöver tips på nyutkomna böcker att plöja under sommarens ledighet så har jag ett par inlägg i ämnet (del 1, del 2). Ska jag lyfta fram en bok som jag ser fram emot alldeles särskilt mycket så är det Mannen utan skugga av Joyce Carol Oates. Jag älskar hennes böcker, som ofta skildrar kvinnor i olika utsatta situationer.

Mannen utan skugga av Joyce Carol Oates
Mannen utan skugga av Joyce Carol Oates

Vad läser du i juni?


Kommentarer

2 svar till ”Böcker i juni”

  1. Har inte planerat min juniläsning, men det blir nog att jag betar av de sista hyllvärmarna i högen.
    Utsikten från din balkong alltså – älskar den!

    1. Tack! Är väldigt glad att jag bor högt upp.. 🙂

      Ditt hyllvärmarprojekt är verkligen inspirerande!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.