Tabula rasa hotels

Tabula rasa hotels är en ljudbok som utspelar sig i ett högt tempo. I vartannat kapitel får vi möta huvudpersonen före och i vartannat efter. Huvudpersonen heter David och jobbar hårt i den ytliga reklambranschen. Livet kretsar kring jobb, fester, droger och kvinnor. När Tabula rasa hotels hör av sig och vill ha en reklamkampanj hamnar David mitt i cirkusen att försöka ta reda på vad Tabula rasa är för något. Då träffar han också hotellets marknadschef, Karen, och David dras till henne.

Boken är spännande och den är bra uppläst av Gustaf Skarsgård. Tyvärr har jag dock svårt för att känna för David och att känna med honom i hans motgångar. Han är en person som är svår att sympatisera med och jag tycker att reklambranschen och stockholmarna, som beskrivs som cyniska och ytliga, känns stereotypt beskrivna. Å andra sidan är Jonas Joelson själv reklamare, så insyn i branschen har han ju och kanske är det ett sannare porträtt än vad man tror som han målar upp.

Boken finns bland annat hos Adlibris och Bokus.


Kommentarer

Ett svar till ”Tabula rasa hotels”

  1. […] pseudonymen Jack A, känns lite som en blandning mellan två andra böcker som jag har läst i år: Tabula rasa hotels och Vi har redan sagt hej då, men kanske utan att riktigt nå fram till någon av de andra […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.