Min vän shejken i Stureby

Ulfs pappa är radioamatör, vilket innebär att han sitter på kvällarna och pratar med andra radioamatörer runt om i världen. Så kommer han i kontakt med en arabisk shejk, som berättar att han gärna vill hälsa på Ulfs familj någon gång.

Ulf blir glad och berättar för kompisen Lasse om shejken som ska komma på besök. Lasse tror honom inte, men Ulf, som ju vet att han talar sanning, törs slå vad och kommer överens med Lasse om att om ingen shejk kommer så ska Lasse få Ulfs pappas fina guldklocka.

Snart hör shejken av sig på nytt. Den här gången med beskedet att han har fått förhinder och inte kan komma och hälsa på Ulfs familj. Då är det inte bara Ulfs pappa som blir besviken utan, av förklarliga skäl, även Ulf.

Någonting annat som tynger ned Ulfs hjärta är att bästa kompisen Percy ska flytta. Percy själv vill absolut inte flytta eftersom det här är första stället där han har trivts ordentligt.

Det här är en gullig och lite rolig bok, som också har filmatiserats. Det var genom den roliga TV-serien, som jag tittade på som barn, som jag kom i kontakt med Percy och Ulf första gången. Boken är minst lika bra som filmen!