Dags att byta böcker igen!

Det börjar närma sig med den årliga Stora bokbytardagen, med aktiviteter över hela landet. 16:e maj är det som gäller! Som miljöpartist gillar jag tanken på att byta grejer istället för att konsumera nytt hela tiden, men med det sagt så kan jag väl erkänna att jag ytterst sällan byter bort böcker och faktiskt aldrig har gjort det under Stora bokbytardagen… :p Dels är jag fäst vid de böcker jag har (som jag oftast har fått i present och/eller har köpt på mig för att jag tycker att de är alldeles extra bra). Sedan har jag några pocket som t.ex. är helt vattenskadade eller har trasig framsida för att det är ungefär så jag behandlar mina slit och släng-pocket (nu för tiden försöker jag låna e-böcker istället för köpa pocket). Med andra ord finns det inte mycket i min ”samling” som jag vill byta bort och ärligt talat vet jag inte vad jag skulle vilja byta in någon bok mot heller.. 😉 Så nej: det blir inget bokbyte hos mig.

När det gäller läsare så tror jag mig veta att det finns två kategorier:
1) De som ser böckerna som en samling och aldrig skulle få för sig att byta bort något.
2) De som kastar böcker vartefter de läser.
De flesta bokmalar jag känner skulle inte vilja byta bok, misstänker jag.

Byter du böcker?


Kommentarer

4 svar till ”Dags att byta böcker igen!”

  1. Jag tillhör kategori 1, har tom svårt att låna ut mina böcker;).

    1. Haha. Det där med utlåning är svårt. Beroende på vem som lånar så kanske boken inte kommer tillbaka.. 😉

  2. Ja varför inte, det vore väl skoj. Vi har gjort det på jobbet men det har gått trögt
    Mia

    1. Trist att det går trögt. Man får nog försöka styra upp och bestämma att alla som vill delta har med sig X antal titlar.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.