Alma-priset till Barbro Lindgren

Det var kul att höra att Barbro Lindgrens belönats med årets Alma-pris (Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne). Jag tror vi alla har minnen av Barbro Lindgrens böcker! Jag har ju inga barn, så jag vet ju inte vad för böcker dagens barn får upplästa för sig, men det glädjer mig att Barbro Lindgren tydligen är högst aktuell fortfarande. 🙂

De Lindgrenböcker som jag minns bäst är nog vilda bebin-böckerna och Max-böckerna, men hon har verkligen varit produktiv! Vilken är din favorit?

Mamman och den vilda bebin - Barbro Lindgren, Eva Eriksson

2 svar på ”Alma-priset till Barbro Lindgren”

  1. Sagan om den lilla farbrorn! Läste nyss om den och inser hur sorglig och hemsk den är, även om slutet är gott så är inte allting gott tänker jag. Men ”barnkultur” ska ta upp svåra ämnen tycker jag, bara man har någon att hålla i handen, ett annat exempel är ju Disneys ”Lejonkungen” i vilken lejonpojken Simbas pappa dör…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.