De nominerade ljudböckerna

Nomineringarna till Stora ljudbokspriset har avslöjats! I år har min ljudbokskonsumtion verkligen exploderat, men jag har ändå inte lyckats lyssna på något av de nominerade. Jag brukar inte vara så snabb med att läsa/lyssna på nya böcker…

De nominerade är i alla fall:

  • 438 dagar av Martin Schibbye och Johan Persson, uppläsare: Martin Schibbye och Martin Wallström.
  • Brinnande livet av Alice Munro, uppläsare Katarina Ewerlöf.
  • Djävulen hjälpte mig av Caroline Eriksson, uppläsare Anna Maria Käll, förlag A Nice Noise
  • Egenmäktigt förfarande skriven och uppläst av Lena Andersson.
  • Klingsor skriven och uppläst av Torgny Lindgren.
  • Låt vargarna komma av Carola Rifka Brunt, uppläsare Hanna Schmitz.
  • Stoner av John Williams, uppläsare Björn Granath.

De länkade titlarna har jag läst, men en ljudboks kvalitet avgörs också mycket av uppläsaren, tycker jag, så jag vet inte alls hur någon av böckerna är som ljudbok. Anna Maria Käll är en av uppläsarna som talat in en nominerad ljudbok. Jag upptäckte henne tidigare i år när jag lyssnade på Min mormor hälsar och säger förlåt. Jag tyckte hon var riktigt, riktigt bra!

Stoner har jag för övrigt velat lyssna på flera gånger, men har bara hittat den på engelska.. Hm. Får göra ett nytt försök nästa gång det blir dags att välja ny ljudbok…!

 Brinnande livet - Alice Munro Djävulen hjälpte mig - Caroline Eriksson Egenmäktigt förfarande - Lena Andersson Klingsor - Torgny Lindgren Låt vargarna komma - Carol Rifka Brunt Stoner - John Williams438 dagar - Johan Persson, Martin Schibbye


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.