Det är natten av Karolina Ramqvist

Höstens böcker, del II

Jag har redan bloggat om några av de böcker som jag ser fram emot i höst. Men som jag skrev så finns det så många potentiellt bra böcker att de inte rymdes i ett inlägg. Här kommer sex till!

Allt som blir kvar av Sandra Beijer. Jag följer hennes blogg och som jag redan har skrivit så är jag riktigt nyfiken på hennes kommande roman. Jag har förvisso inte läst hennes debutroman, Det handlar om dig, men jag har på känn att jag kommer att läsa den här i alla fall! Det är en bok om hjärta & smärta har jag förstått det som.

Allt som blir kvar av Sandra Beijer
Allt som blir kvar av Sandra Beijer

Karolina Ramqvist är en författare som jag är mycket nyfiken på. Jag blev väldigt förtjust i More fire, som jag läste förra året. I höst är hon aktuell med essän Det är natten. Författarskap och moderskap är två teman i boken.

Det är natten av Karolina Ramqvist
Det är natten av Karolina Ramqvist

Håkan Nesser skriver så finurligt och fint tycker jag! I höst kommer Nortons filosofiska memoarer. Boken ska vara en hyllning till hans hund. Jag är egentligen en kattmänniska, men jag känner på mig att jag inte kommer att kunna motstå den här!

Nortons filosofiska memoarer av Håkan Nesser
Nortons filosofiska memoarer av Håkan Nesser

David Batra är aktuell med en ny humorbok i höst. Jag gillar hans tidigare Arga lappen-böcker. Hans nya bok heter Nu är toan i Tierp invigd. Den handlar alltså om ”riktigt små nyheter”. För mig, som typ dagligen gör mig lustig över lokalnyheter, känns det här som en given bok att låna hem och bläddra i. Hehe.

Nu är toan i Tierp invigd av David Batra
Nu är toan i Tierp invigd av David Batra

Helena von Zweigbergk, som jag älskar att lyssna på i programmet Oförnuft och känsla, är i höst aktuell med en ny roman. Jag har hittills bara vågat mig på en av hennes tidigare böcker, Anna och Mats bor inte här längre, men den tänker jag faktiskt fortfarande på ibland! Hon är bra på att skildra människor och relationer! De behövande, som kommer i höst, handlar också om relationer; en mor och dotter-relation.

De behövande av Helena von Zweigbergk
De behövande av Helena von Zweigbergk

Apropå Helena von Zweigbergk (;) ): hennes man, Bengt Ohlsson, är också aktuell med nytt i höst! Jag älskar Gregorius, som spinner vidare på Hjalmar Söderbergs klassiker Doktor Glas. I höst kommer Drick värmen ur min hand, som enligt förlaget är ”en vemodig berättelse om en man som börjar ompröva de flesta av sina relationer och så sakteliga inser vidden av sin ensamhet, mitt i en Stockholmsvardag som sjuder av mingel, teaterpremiärer och parmiddagar.”.

Drick värmen ur min hand av Bengt Ohlsson
Drick värmen ur min hand av Bengt Ohlsson

Kommentarer

2 svar till ”Höstens böcker, del II”

  1. Det är så kul att se vilka böcker andra fastnar för i bokfloden. Din lista skiljer sig helt från min, men när du läst och skrivit om dem kommer jag säkert att bli nyfiken på någon av dem. 🙂

    1. Haha, vad kul att vi har hittat så olika guldkorn från höstens utgivning! Det är det som är så kul med böcker. Det kommer alltid så himla, himla mycket nytt att det alltid finns mer att upptäcka.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.