Den som inte tar bort luddet ska dö!

Alla som har bott i hyreshus har nog stött på arga lappar, särskilt i tvättstugan, där stulna tvättider, ludd i torktumlarfiltret eller dålig städning kan göra folk så arga att de knyter näven under kudden och skriver en arg lapp dagen däpå. I David Batras bok Den som inte tar bort luddet ska dö! har han samlat ihop en mängd sköna arga lappar, inte bara från hyreshus, utan från alla möjliga platser. Det finns viktig information (”Morgondagen inställd p.g.a. bristande intresse”), lappar om störande ljud (”Den som spikar på julafton har allvarliga problem”) m.m.

De flesta lapparna är fyndigt kommenterade eller förklarade av författaren och det ger en extra krydda till boken, även om många av lapparna är så klockrena (eller knäppa!) att de talar för sig själva.

Helt klart en rolig bok att bläddra i! För den som surfar mycket på humorsidor och t.ex. besöker Arga lappen kan en del lappar kännas igen sedan tidigare och en del av lapparna kanske också känns igen för att de har florerat på nätet och visats vara påhittade. Det kanske gör att det här med arga lappar – och humorn i dem, inte känns så nytt och spännande längre, men jag tror ändå att alla kan uppskatta boken.

Den här boken är förresten ett bokreafynd. Den tycks finnas lite överallt för ca 50 kr. Jag köpte min på ICA Maxi.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.