Dags att återlämna Strändernas svall

Hej då Strändernas svall, nu får du bo på biblioteket igen

Nu händer det. Strändernas svall har följt mig i 6 år. För 6 år sedan hade jag precis börjat exjobba på det som idag är min arbetsplats. Det var en spännande tid. Jag jobbade med ett roligt och tvärvetenskapligt projekt som fick allt jag gjort under studietiden att fogas samman på ett naturligt sätt, trots att jag medvetet valt att göra ett exjobb som låg långt från utbildningens inriktning. Det var en rolig tid också utanför jobbet. Merparten av mina vänner studerade fortfarande, så jag kunde fortfarande njuta utvalda delar av studentlivet utan att det blev alltför awkward. Det var också en jobbig tid. Den våren sökte jag 60 jobb utspritt över hela Sverige, blev kallad till två intervjuer och fick ingen av tjänsterna. Det är den krassa verkligheten för den som utbildar sig inom något så mossigt som kemi. Jag funderade på om jag skulle kunna bo kvar i Umeå. Vågade knappt tro att jag kunde det.

Men kvar blev jag ju. Sedan dess har jag också flyttat tvärsöver gatan till en större lägenhet, som inte bara rymmer mig och mina kläder utan också rymmer min sambo och hans samling av brädspel. Jag jobbar fortfarande på samma ställe, fast jag har även skaffat mig en doktorstitel.

Och till slut läste jag faktiskt ut Strändernas svall, som jag lånade första gången den 2:a september 2010. Jag tänkte läsa den till en bokklubbsträff på jobbet, men hann inte.

Dags att återlämna Strändernas svall
Dags att återlämna Strändernas svall

Och nu får biblioteket tillbaka den! Tack för lånet.

Dags att lämna tillbaka biblioteksböckerna
Dags att lämna tillbaka biblioteksböckerna

Kommentarer

2 svar till ”Hej då Strändernas svall, nu får du bo på biblioteket igen”

  1. Profilbild för Lisa Jansson
    Lisa Jansson

    Tänk såmycket du har hunnit med. Inte troddejag då för elva år sedan, att du skulle bo kvar där. Men det viktigaste är att du trivs och är lycklig.

    1. Tiden går fort. <3

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.