En bra bokcirkelbok och en ny bokcirkelbok

Här om veckan bokcirklade vi boken Jag vet allt det här. Det fanns mycket att diskutera i denna bokcirkelbok; både stilen och själva berättelsen. Boken tar också upp många ämnen som är intressanta att prata kring, som psykisk ohälsa till exempel. Och läkarutbildningen… Som alltid gick jag från bokcirkeln med en hel del nya insikter och tankar kring boken som jag läst. Jag tycker verkligen att det är givande att bokcirkla! Inte bara för att jag har så trevliga bokcirkelkompisar, utan för att det verkligen kan bredda en läsupplevelse när man får ta del av andras tankar. 🙂

Jag vet allt det här av Annika Paldanius
Jag vet allt det här av Annika Paldanius

En bok skapas till stor del av läsaren under läsningens gång, vilket är rätt häftigt. Jag tänker ofta på det; hur mycket man själv lägger in av sina erfarenheter, tankar och känslor. Det är ju också mycket på grund av detta som en bok kan uppfattas på så himla många olika sätt.

Nästa gång diskuterar vi I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv. Jag har redan läst den, men jag känner på mig att även denna kan bli en riktigt bra bokcirkelbok.

I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av Tom Malmquist
I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av Tom Malmquist

Kommentarer

2 svar till ”En bra bokcirkelbok och en ny bokcirkelbok”

  1. Jag har bara bokcirklat någon enstaka gång, men håller med om att det är kul. Man fastnar för så olika saker i boken och upplever samma stycke/passage på helt skilda sätt. Det är verkligen givande att prata om det lästa!

    1. Ja, man kan verkligen fastna i helt olika grejer! Det är lika överraskande varje gång! Hehe. Det gäller för övrigt att aldrig bokcirkla favoritböcker och favoritförfattare. Man vet aldrig vad de andra kommer att tycka. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.