Två aktuella filmatiseringar: Kvinnan på tåget och Julieta

Har ni läst Kvinnan på tåget? Boken handlar om en alkoholiserad och arbetslös kvinna som varje dag sätter sig på tåget och åker mot sitt gamla jobb. På vägen fantiserar hon om människorna i husen som hon passerar. Och sedan inträffar ett brott och hon vet inte exakt vad hon vet och vad hon själv har gjort. Det är en bra bok!

Och nu har den blivit film! Kul tycker jag! Särskilt kul att Emily Blunt är så porträttlik bokens huvudperson. Jag menar, hon ser ju precis ut så som man tänker sig att en alkoholiserad, sjavig och krisande kvinna ser ut. SKOJA. Jag vet inte alls hur man tänkte faktiskt?

Nåja. Filmen som helhet kanske är bra, även om jag är fundersam över casting och styling…

Apropå filmatiseringar… Jag läste ju Alice Munros novellsamling På fri fot för ett tag sedan. Tre av novellerna i den handlar om Juliet och nu har de här novellerna blivit film – av ingen mindre än Pedro Almodóvar som ju brukar vara så himla bra på att skildra kvinnoöden av olika slag. Den här filmen vill jag se! Boken hade jag lite svårt att hänga med i eftersom jag lyssnade på den som ljudbok och det blev himla rörigt för mig att hålla isär berättelserna. Jag tror på sätt och vis att jag skulle få ut mer av fimen. Julieta heter den i Almodóvars tappning.


Kommentarer

4 svar till ”Två aktuella filmatiseringar: Kvinnan på tåget och Julieta”

  1. Profilbild för Lisa Jansson
    Lisa Jansson

    Vill gärna se filmen. Jag tyckte om boken.

    1. Hoppas den kommer till Öregrund då! 🙂

  2. Jag har inte sett filmen men skulle gärna se den. Boken tyckte jag var helt ok, men inte det wow som många andra tyckte.

    1. Jag håller med dig; jag tyckte inte heller att den var helt ”wow”. Faktiskt så kommer jag inte ihåg den speciellt väl såhär efteråt.. 😮 Men filmen skulle jag gärna se ändå! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.