En julkalender som jag innerst inne vill ha…

Ah, julen är snart här! I denna kommersens högtid så säljs det inte bara klappar, mat, godsaker och pynt. Det säljs också oumbärliga saker i stil med julkalendrar. Och ni anar inte hur nära jag har varit att beställa den här fina!!

Årets adventskalender är på väg att ta slut! In i vår shop och haffa den innan den försvinner. Novellixkalendern ger dig en novell för varje dag under hela december. De 24 novellerna i hemliga små kanistrar levereras i en fin trälåda (aka books-in-box)! Beställ nu för garanterad leverans före första december ? #novellixkalender #adventskalender #novellix

Ett foto publicerat av Novellix — stories to go — (@novellix)

Usch vad jag kände att jag måste ha en fin trälåda med 24 noveller förpackade i små numrerade påsar. Måste!! Sedan slog snålheten och konsumtionströttheten till. I och för sig är jag en arbetande kvinna och har egentligen råd att lägga närmare 600 kr på sådant här, men nja. Ju mer jag tänkte på det, desto mer kändes en julkalender av det här slaget som en rejält onödig pryl. Jag fick en drömmig bild framför mig av att jag öppnar en liten påse varje dag och sätter mig och njuter av en stunds avkopplande läsning. Men seriöst! Jag har ju hundra olästa böcker hemma! Och mitt liv ser ganska mycket ut så att jag jobbar mycket, tränar mycket, flänger omkring miltals med min cykel hit & dit och sedan kommer hem och har kanske någon timme på mig att göra något avkopplande. Oftast har jag inte ens det.

Så om jag skulle ”ge” mig något varje dag fram till jul så kanske det helt enkelt vore mer tid åt sådant som jag ofta prioriterar bort men egentligen skulle vilja göra. Tänk om jag avvarade t.ex. 20 min varje dag åt att faktiskt läsa. Någon dag, men inte i år, ska jag knåpa ihop 24 avkopplande eller roliga grejer som jag vill göra varje dag och sedan ska jag programmera något som slumpar fram en daglig aktivitet. Det vore en kalender för mig.

Well, jag kan inte lova att jag står emot nästa år om novellförlaget Novellix har något liknande till salu. För jag tycker såååå mycket om idén om att kombinera jul, överraskningar och böcker på något sätt. Plus att jag alltid faller pladask för Novellix formgivning. Om du är lite mindre rationellt lagd, lite mindre konsumtionskritisk och kan avvara ett antal hundralappar så är den här julkalendern ett köptips, trots allt. Den finns att köpa på Novellix hemsida. Själv håller jag mig just i år till min årliga chokladkalender med smaklös mjölkchoklad (jaa, man kan köpa sådana fast man inte har barn! Jag köpte även en med Star Wars-motiv till min sambo).


Kommentarer

7 svar till ”En julkalender som jag innerst inne vill ha…”

 1. […] fick både en jättefin ask med Astrid Lindgren-noveller (jag var ju sååå sugen på att köpa en hel adventskalender med noveller!) och en underbart fin anteckningsbok med omslag från en akvarell av Josef Frank. Även den har […]

 2. Haha! Kul skrivet och hög igenkänningsfaktor! ?

  1. Oj, varifrån kom det där frågetecknet…?

   1. Min blogg brukar ersätta alla emoji med frågetecken (om man inte är old school och använder parenteser och kolon och sådant..). Gissar att det är därför! Vet tyvärr inte hur jag gör något åt det!

  2. Kul att du känner igen dig! 😀

 3. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Vilken bra ide med en kalender med noveller! Men din ide är nästan bättre, tjugo minuter varje dag med något som man verkligen vill göra! Det ska jag anamma, fr.o.m. Torsdag.

  1. Gör det! 🙂 Snart december! Ser fram emot mina chokladbitar. Hehe.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.