Två av Bodil Malmstens loggböcker

Hejdå Finistère – nu kan jag inte läsa Bodil Malmstens blogg igen :'(

De som liksom jag älskar Bodil Malmsten har förmodligen någon gång tittat in på hennes blogg. Det är också bloggen som är grunden till de fem loggböcker som hon gav ut mellan åren 2006 och 2013. Där har hon med sina perfekt avvägda ord kommenterat livet och samtiden. Och skrivit om familjen Tejp.

Två av Bodil Malmstens loggböcker
Två av Bodil Malmstens loggböcker

Och nu har jag till min sorg sett att någon har låtit bloggen försvinna. Någon har förmodligen inte betalat för att ha den kvar och för att behålla domännamnet.

Jag vet inte om någon, t.ex. någon anhörig eller någon på något av Malmstens förlag, har sparat ner Malmstens digitala skatt någonstans nu när den är borta från nätet. Jag hoppas det. För mig känns det i alla fall som en förlust. Jag vet att mycket av materialet finns i loggböckerna, men allt gör inte det.

När Malmsten gick bort tyckte jag verkligen att det var sorgligt, men som alltid när en författare går bort så kan man ju trösta sig med att orden finns kvar. I det här fallet ser det dock tyvärr inte ut som att det gör det.

Jag kan tycka att Malmsten är en sådan viktig författare att hennes blogg borde ha bevarats. Det finns så mycket som arkiveras och sparas på olika sätt, men det verkar som att det digitala kan falla mellan stolarna.


Kommentarer

4 svar till ”Hejdå Finistère – nu kan jag inte läsa Bodil Malmstens blogg igen :'(”

 1. Profilbild för Anne-Marie
  Anne-Marie

  Ja, verkligen jättetråkigt! Jag läser hennes böcker, inte bara loggböckerna, om och om igen och hittar alltid något nytt.

  1. Jag slukar också allt med Bodil Malmsten. Hennes poesi är t.ex. fantastisk.
   Det känns verkligen djupt sorgligt att allt hon publicerat digitalt tydligen är borta för evigt. 🙁

 2. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Jättetråkigt!

  1. Ja, det tycker jag. Bloggen borde ha bevarats.. 🙁

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.