Mästaren och Margarita

Mästaren och Margarita

Jag har fått stressa för att läsa den här boken, för jag lånade den på biblioteket och i morgon lämnar jag stan och måste såldeles också lämna tillbaka boken. Jag hann i tid, men lästempot har säkerligen dragit ned på läsupplevelsen. Det här är ingen bok som kan hastas igenom. Det är en svårsmält och surealistisk berättelse som inte är allt för lätt att förstå sig på. Jag tror inte ens att läsning i lugn och ro hade kunnat få mig att gilla boken. Den är alldeles för tung för min smak.

Berättelsen tar sin början när en poet och en redaktör sitter och samtalar i Moskva och plötsligt blir avbrytna i sitt samtal av en märklig man. Mannen visar sig senare vara satan själv, som med sitt anhang har tagit sig till Moskva och nu ställer till allmänt med djävulskap för de smått oärliga personer som kommer i deras väg. Folk blir mördade, hamnar på sinnessjukhus och förvandlas till häxor. Ingen kan tro vad som sker omkring dem fast det händer mitt ibland dem. En som hamnar i satans händer är Margarita, som hoppas på att få återse sin älskare, mästaren kallad.

Mästaren och Margarita är en väldigt uppskattad och läst bok som jag har blivit rekommenderad många gånger. Det känns bra att ha läst den, men den var definitivt ingenting för mig. Den som ger den tid kan kanske hitta en massa djupa betraktelser i den här boken, men det är ingenting jag ids göra själv.

Bokens/böckernas författare:


3 svar till “Mästaren och Margarita”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.