Kvinnan i svart av Susan Hill

Kvinnan i svart av Susan Hill

Kvinnan i svart av Susan Hill är en klassisk spökhistoria om ett hemsökt hus. Här finns många ingredienser som en skräckis bör ha, men mig skrämde den inte.

Kvinnan i svart är en gotisk skräckroman av Susan Hill. Den kom ut i Storbritannien på 80-talet, men här i Sverige dröjde det till 2013 innan den kom i översättning. Då var berättelsen aktuell på nytt eftersom en filmatisering gick på bio.

Boken handlar om en ung advokat, Arthur Kipps, som har fått i uppdrag att ta hand om ett dödsbo från en avliden kvinna. Han ger sig av till den brittiska landsbygden och det gods som kvinnan haft i sin ägo. Det visar sig snart att traktens invånare inte gärna talar om godset. Det dyker också upp en mystisk kvinna, kvinnan i svart.

Kvinnan i svart är en klassisk spökhistoria om ett hemsökt hus. För mig var den faktiskt varken något mer eller mindre än just det. Här finns kusliga miljöer, hemligheter och mystik. För mig var den en spännande berättelse, men jag misstänker att den kanske inte stannar kvar i minnet speciellt länge.

Innan jul gick den som Radioföljetong i Sveriges radio i uppläsning av Björn Granath, men nu är den tyvärr inte tillgänglig längre. Är du förtjust i skräckgenren är det förmodligen allmänbildning att läsa den, så låna den gärna på biblioteket och ge den en chans!

Kvinnan i svart

Brittisk titel: The Woman in Black.
Översättare: Ola Klingberg.
Förlag: Modernista (2013).
ISBN: 9789174992960.

Susan Hill

Susan Hill (född 1942) är en brittisk författare.

Bokrecension
Datum
Bok
Kvinnan i svart av Susan Hill
Betyg
31star1star1stargraygray
Format
Radioföljetong

Kommentarer

4 svar till ”Kvinnan i svart av Susan Hill”

  1. Har både läst boken och sett filmen och tycker boken är mycket bättre 🙂 Minns att jag verkligen gillade den kusliga stämningen.

    1. Ja, visst är den kuslig. Kanske hade jag upplevt den ännu kusligare om jag hade läst istället för lyssnat. Ibland blir ljudböcker något helt annat än pappersboken..

  2. gillade både boken och filmen

    1. Jag borde kanske se filmen! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.