Drömmen om en ponny

Drömmen om en ponny

Elvaåriga Buttan drömmer om att ha en alldeles egen häst. Hon rider på ridhuset i stan, men nu är det sommar och då är hon och hennes föräldrar i deras torp på landet. Då rider Buttan på sin käpphäst istället. På landet är det annars rätt ensam och trist och det skulle verkligen inte vara fel med en riktig häst. I hennes drömmar äger hon en perfekt liten ponny, som är snäll och vacker och lyder minsta tygeltag.

Så en dag kommer Buttans pappa hem och berättar att han har skaffat en ponny åt henne. Ponnyn heter Putte och visar sig inte alls stämma överens med Buttans drömponny.

Det här är en härlig hästbok, som faktiskt var en av mina favoriter när jag var yngre! Den är inte alls som ”alla andra” hästböcker (fattig tjej räddar sjuk häst, med vilken hon en stund senare vinner OS). Tvärtom är den ett bok som man faktiskt kan känna igen sig lite i.

Bokens/böckernas författare:


2 svar till “Drömmen om en ponny”

  1. […] för att inte vara för enkelspårig så väljer jag bara en hästbok och det får bli favoriten Drömmen om en ponny. Vad som får den att stå ut från mängden är att det är en bok om en alldeles vanlig och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.