Över påsklovet ska Carole och hennes pappa hälsa på släkten i Florida. Carole tycker att det ska bli kul att träffa kusin Sheila, som är lite äldre än tolvåriga Carole men lika hästtokig. Sheila har en egen ponny, som heter Maverick. Han är stark, men gammal, så några tävlingar är det inte tal om. Det retar Sheilas föräldrar att hon inte kan tävla och de tjatar ideligen på henne att hon borde sälja Maverick och köpa en ny, större häst. Trots det jobbiga tjatet på kusinen får Carole en underbar, om än ganska farlig, vecka i soliga Florida.

Caroles kompisar, Susan och Lisa, är kvar hemma i Willow Creek. Under påsklovsveckan rider en ny tjej i deras ridgrupp. Hon heter Alice och är en duktig ryttare, men trots att hon är bra på att rida vill hon inte hoppa. Susan och Lisa kommer på en, till en början, smart idé om hur de ska kunna få henne att hoppa i alla fall.

Det här är en både rolig och spännande hästbok. Ett tag älskade jag hästböcker och de stora favoriterna var böckerna i serien Stallkompisar. Det här är inte den bästa boken i serien, men den är bra.