Jag läser sällan deckare eller kriminalromaner, men den här var jag tvungen att läsa p.g.a. skolan. Jag blev inte besviken. Tvärtom! Det här är en bra bok!

Liemannen handlar om kyrkoherden Otis Joy, som bor och arbetar i den lilla staden Foxford på den engelska landsbygden. Han är mycket omtyckt som präst – så omtyckt att kyrkan ofta är fullsatt. Inte minst kvinnorna dras till Otis som har enormt mycket charm.

Vad som är lite roligt med den här boken är att den börjar där de flesta andra kriminalromaner brukar sluta. Man får nämligen reda på vem mördaren är redan i första kapitlet. Otis förskingrar pengar från kyrkan och gjorde det även i sin förra församling. Nu har biskopen studerat kontoutdragen noggrant och funnit att Otis är en bedragare. Han ber Otis att säga upp sig, något som Otis inte kan acceptera. Det slutar med att biskopen mördas.

Mordet på biskopen är inte det första i byn. Fler och fler byinvånare dör på mer eller mindre mystiska vis. Självklart misstänker ingen den fantastiska kyrkoherden, Otis Joy, i det första taget. Han är ju så omtyckt och trevlig och dessutom en kyrkans man.

Trots att man redan vet ”slutet” är boken spännande eftersom man inte vet säkert vem som ligger bakom de andra morden och man inte heller vet ifall någon någonsin kommer att misstänka Otis för att göra något fel. Boken är också full av överraskningar och oväntade saker, vilket är kul.

Jag skulle inte vilja beskriva den här boken som otäck eller bloddrypande direkt. Det här är mer en rolig och humoristisk bok om en omoralisk präst och hans församling.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.