Tematrio: Titelefternamn

Först blev jag helt ställd när jag såg att veckans Tematrio handlar om böcker med efternamn i titeln. Finns det ens några sådana? Bara några minuter senare så kom jag fram till att det finns massor. Ett urval:

Ungdomsboken Emmy Moréns dubbla liv av Barbara Voors. Boken handlar om en ung Emmy Morén, med diverse tonåriga grubblerier kring kärlek, att vara oskuld och att ha föräldrar som har separerat, och hennes samtal med en vuxen Emmy Morén, som å sin sida har egna problem.

I klassikern Gösta Berlings saga, som för övrigt inte alls hör till någon av mina favoriter bland Selma Lagerlöfs böcker, får vi träffa Gösta Berling och diverse andra mer eller mindre excentriska människor i 1800-talets Värmland.

Lejonhjärta får bli mitt tredje val. Det är ju såklart det namn som Bröderna Lejonhjärta tar i boken med samma namn. En av mina barnboksfavoriter. 🙂


Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Titelefternamn”

  1. Jag har tyvärr inga lästa i min bokhylla så kan inte vara med denna vecakn :/

    1. Är du säker? Gick in på din Läst 2012 och hittade flera efternamn i titlarna, ju! 🙂

  2. En perfekt trio!

    1. Kul att du tyckte det!
      Det är roligt med trios där man måste tänka till lite.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.