Kära ängel

Den här boken utspelar sig i en annan tid eller kanske i en annan värld och handlar om Lydia Swain, som bor i Jefskogen tillsammans med sina föräldrar. I Jefskogen växer de gigantiska och dyrbara jefträden. En bit från Jefskogen ligger byn Valerton, där det finns ett speciellt hantverkargille, som tillverkar olika föremål av det speciella träslaget.

Under en fest, som hantverkargillet ordnar, träffar Lydia Aldersan Hale. Han är konstnär och använder ofta jefträ i sina verk. Lydia blir förälskad i Aldersan och hon dansar en dans med honom. Aldersan lovar Lydia att de ska dansa en gång till, men de träffas inte mer den kvällen och dansen blir aldrig av.

Dagarna efter festen tycker Lydia är tråkiga och innehållslösa. Hon drömmer och fantiserar mycket om Aldersan och om framtiden. Hon vill så gärna träffa honom igen, men vet inte hur. Hon förstår att det måste finnas någon makt där uppe som kan hjälpa henne och hon börjar därför be en bön till änglarna så att de ska se till att Aldersan har det bra och att han inte glömmer bort löftet om dansen.

I himlen vaknar den sömniga ängeln Ebol av Lydias böner. Lydia ber väldigt starkt och han förstår att han måste hjälpa henne. Han har blivit utvald! Ebol får tillåtelse att komma ned på jorden för att hjälpa Lydia. Väl där visar det sig att det finns fler problem än Lydias, som han måste försöka lösa. Annars kan hemska saker hända med hela Jefskogen.

Boken var lite udda och på sätt och vis förvirrande eftersom man inte vet vart eller när den utspelar sig, men om man inte hakar upp sig på den lilla detaljen är det här faktiskt en väldigt bra bok. Den är både underhållande, spännande och lite smågullig.