Titanic del 1: Drömmar

Drömmar - Diane HohElizabeth Farr och hennes familj ska åka med på Titanics jungfrufärd. De är på väg hem till New York och rika, som de är, bor de i första klass, där allting är lyxigt.

Resan hade kunnat vara underbar om inte hennes föräldrar varit så omöjliga! De har nämligen bestämt att Elizabeth ska gifta sig med den trista Alan Reed när de är framme vid New York. Elizabeth har ingen alls lust att göra detta. Istället drömmer hon om att studera på college och hon bestämmer sig för att använda hela resan till att försöka få hennes föräldrar att gå med på detta.

På båten möter hon Max, som också reser i första klass. Han har också helt omöjliga föräldrar, men har vågat trotsa dem och har det senaste året jobbat som konstnär i Paris. Elizabeth vågar dock inte följa Max exempel. Hon klarar sig inte utan de pengar hon får från sina föräldrar, men kanske kan Max hjälpa henne?

Kathleen reser också med Titanic, men i det betydligt enklare tredje klass. Hon lämnar Irland, kanske för gott, för att försöka få jobb som sångerska i USA. Med sig på resan har hon sina vänner, bröderna Brian och Paddy. Paddy är en riktig hjärtekrossare och hon har bestämt sig för att inte förälska sig i honom, men plötsligt vet hon inte vad hon känner.

Boken har slående likheter med filmen Titanic, men är ändå rätt okej eftersom man lärde sig en del om hur Titanic såg ut och hur de som reste med den båten levde. Vad som drar ned ordentligt på bokens betyg är att man inte alls får reda på vad som händer med Kathleen och Elizabeth sedan. Slutet får man nämligen läsa i de två fortsättande böckerna. Snålt.