Odödlig: En Lacey Flint-deckare

Odödlig - S.J. BoltonDet är sällan särskilt viktigt att läsa alla böcker i en deckarserie i ordning, har jag märkt, men i fallet med Odödlig, som är den tredje boken om polisen Lacey Flint, så känner jag verkligen att jag saknar backstory. Inte ens när boken var utläst så kände jag att jag hade full koll på alla människor och deras relationer sinsemellan. Med den lilla varningen kan jag säga att den här boken, trots allt, är en av årets bästa deckare. Det här är verkligen spännande!

Lacey Flint är egentligen sjukskriven och ska inte jobba med utredningar, men hon kommer ändå att bli involverad när pojkar börjar försvinna i London; pojkar som sedan hittas tömda på blod. Händelserna skakar hela London och det startas en Facebookgrupp där det spekuleras hej vilt kring fallet. Många unga, bland annat Laceys granne, elvaåriga Barney, är inne där och läser och skrämmer upp sig. Särskilt skrämmande blir det för Barney när han börjar koppla ihop händelserna med sin pappa. De här försvinnandena inträffar bara på tisdagar och torsdagar; de dagar då pappan ”jobbar över” och aldrig är hemma. Fler och fler tecken visar sig och Barney börjar mer och mer inse hur det hänger ihop.

Det är inte helt förutsägbart hur det ska gå och författaren lyckas hålla ihop berättelsen och hålla spänningen uppe fram till slutet. Jag tycker också att den är ovanligt välskriven för att vara en deckare (förlåt, men det finns faktiskt många kassa böcker i genren!). Det är blodigt, utan att vara alltför äckligt, och originellt. Bra bok! Jag är sugen på att läsa fler av Boltons Lacey Flint-deckare.

Du kan hitta boken hos t.ex. Bokus eller Adlibris. Några andra som skrivit om den är Hyllan, Litteraturmagazinet och Lingonhjärta.


Kommentarer

5 svar till ”Odödlig: En Lacey Flint-deckare”

  1. […] dagens Nostalgitorsdag plockar jag upp en deckare som jag läste så sent som förra året: Odödlig av S.J. Bolton. Det är en riktigt blodig historia och jag tyckte att den var spännande. Det här […]

  2. Av de tre delarna i den här serien som jag har läst så håller jag denna för den bästa. Tyckte den var väldigt spännande och jag lyckades inte klura ut vem som var skyldig. Det är ett stort plus.

    1. Jag lyckades inte heller klura ut. Trodde jag visste sådär mot slutet, du vet, och då blev jag gruvligt besviken över utvecklingen… Men sedan svängde det ju igen.. Riktigt bra deckare! Synd att övriga delar inte är riktigt lika bra.

  3. Läste denna förra veckan och oj så spännande den var 🙂

    1. Håller med! Riktig bladvändare mot slutet!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.