Nya biblioteket

I helgen spanade jag in Umeås nya stadsbibliotek, som upptar stora delar av det nya kulturhuset, Väven. Jag är positivt överraskad över de stora ytorna och tycker verkligen om de nya lokalerna. Det är generöst med sittplatser och böcker och tidskrifter är uppställda och ordnade på ett sätt så att man verkligen lockas att rycka något att läsa. Ja, jag tycker det blev riktigt bra!

Och så finns det en balkong med helt okej utsikt:

Utsikt från Väven (1)

Och en räv!

Litteräven


Kommentarer

8 svar till ”Nya biblioteket”

 1. Är också jättenyfiken, missade helt att det var smygpremiär i helgen! Den där balkongen känns som ett givet ”lunchställe” i sommar – går säkert att smuggla in en macka:)

  1. Jag tror säkert att den är tänkt som lunchställe, dessutom. Hela huset var inte öppet när vi var där, men det kommer nog finnas en del fik och sådant. 🙂

 2. Är SÅ nyfiken på hur det ser ut! Kul att de har utsikt! 🙂

  1. Du måste gå dit och spana in det! 🙂
   Utsikten blir nog nice på sommaren, för de har en stor balkong alltså!

 3. Åh, kul att det är fint! Ska dit och kolla in i helgen =)

  1. Det gör du rätt i! Det är nog extra kul att vara där under invigningshelgen, dessutom. 🙂

 4. Vad roligt! Jag har inte varit i Umeå sedan jag flyttade därifrån 2007, med tanke på all ombyggnation skulle det nog vara som att komma till en helt ny stad! Är så nyfiken på att se hur det ser ut.

  1. Roligt att hitta gamla umebor! 🙂 Det har verkligen hänt jättemycket i Umeå under de 9 år jag har bott här! Det känns som att hela staden har varit en byggarbetsplats under alla år här.. 😮 Du borde absolut åka hit. Tycker särskilt att Bildmuseet har fått ett riktigt lyft i sina nya lokaler, som faktiskt har mycket mer bländande utsikt än vad nya biblioteket har. Bara en sådan sak. 🙂

   Jag trivs verkligen i Umeå! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.