Katt people av Julia Lindemalm och Annina Rabe

Katt people av Julia Lindemalm och Annina Rabe

Katt people av Julia Lindemalm och Annina Rabe är en fotobok om kattmänniskor och deras pälsklingar.

Katt people är en fotobok med text av Annina Rabe och foto av Julia Lindemalm. Internet är översvämmat av bilder och videos på gulliga katter och roliga katter, så vad kan en sådan här bok tillföra? Ett och annat ändå! Här är fokus nämligen på människorna runt katterna. Det är just inga bilder som anstränger sig för att framhäva gulliga katter eller katter som gör knasiga grejer. Här visas snarare livet med katt. Redan bokens framsida bådar gott: en bild av kvinna med hela blusen full av katthår – något alla kattmänniskor kan relatera till.

Vad är en kattmänniska? Jag skulle vilja räkna in alla som älskar katter, inklusive mig själv, som inte ens har någon katt (p.g.a. allergi). Jag älskar verkligen katter. Träffar jag en katt vill jag absolut hälsa på den, klappa på den. Jag tar varje chans att få umgås med en katt. Bokens kattmänniskor är förmodligen snäppet mer kattmänniska än genomsnittet. En av kattmänniskorna har åtta katter som livet kretsar kring – dagen är uppbyggd kring matning, kattlådetömning och dammsugning. En annan har sjutton katter och driver en organisation som placerar hemlösa katter. Andra nöjer sig med en eller ett par katter, som hur som helst tar uppenbart stor plats i livet.

Katt people är en fin liten bok att bläddra i. Jag tyckte om att få titta in i alla dessa kattmänniskors liv. Det är något speciellt med katter. Och dess människor.

Katt people

Katt people av Julia Lindemalm och Annina Rabe

Förlag: Modernista (2017).
ISBN: 978-91-7701-143-9.

Bokrecension
Datum
Bok
Katt people av Julia Lindemalm och Annina Rabe
Betyg
41star1star1star1stargray
Format
Bok

Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.