Hitlers dotter

Mark bor i Australien och åker buss till skolan. Vid samma hållplats brukar Anna och lilla Tracey gå på och under regniga dagar brukar de leka en lek, som går ut på att de berättar historier.

En regnig dag börjar Anna berätta en märklig historia om Hitlers okända dotter. Historien väcker en massa frågor hos Mark. Blir barn till hemska människor, som Hitler, likadana som sina föräldrar? Tycker människor, som Hitler, någonsin att de gör rätt när de dödar människor?

Annas historia handlar om en liten flicka som heter Heidi. Heidi är dotter till Hitler, men han vill inte att någon ska veta om det eftersom hon inte alls ser arisk ut och dessutom har ett stort, fult födelsemärke i ansiktet. Ibland kommer Hitler och hälsar på sin dotter, men annars lever hon långt ifrån honom tillsammans med Fräulein Gelber. Heidi vet nästan ingenting om kriget. Hon är bara en liten flicka som längtar efter sin pappa.

Det här är en tankeväckande och bra bok som handlar om att ens föräldrar alltid är ens föräldrar, oavsett hur de annars uppfattas.