Millennium fortsätter med ytterligare 2 delar

Alla goda ting är tre, måste Norstedts och David Lagercrantz ha diskuterat, för här om veckan gick de ut med att Lagercrantz ska skriva ytterligare 2 uppföljare till Stieg Larssons omåttligt populära Millenniumtrilogi.

Som ni säkert vet, utkom den första uppföljaren i höstas efter en intensiv PR-kampanj där man valde att ha hemliga möten kring bokprojektet och att skriva hela manuskriptet på en speciell dator utan internetanslutning för att skapa mer buzz kring projektet.

Det som inte dödar oss - David LAgercrantz

Boken har sålt som smör och min sambo, biblioteksarbetaren, meddelar att kön till boken är lång, väldigt lång. Han har också meddelat att datasystemet, som biblioteket använder sig av, använder svenska logiska funktioner, så om man använder sökordet ”inte” filtreras allt efter ”inte” bort och således får man ingen träff om man söker på ”allt som inte dödar oss”. Det låter som ett otroligt osmart system, men låt gå. Man kan ju söka på författarens namn eller delar av titeln.

Det där var ett sidospår. Allt jag ville säga var att det går bra för Millennium. Det är bara att gratulera till denna framgångssaga. Själv är jag ganska osugen på att läsa just Millennium för tillfället. I princip kan jag väl läsa Lagercrantz, men just nu vill jag hellre läsa böcker som:

 • Något av Per Hagman, t.ex. Cigarett Pool Volt (samlingsvolym med alla tre titlar),
 • Mãn av Kim Thúy,
 • Nattfilm av Marisha Pessl,
 • Kära Liv och Caroline av Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli,
 • Springkällan av Kerstin Ekman,
 • Stål av Silvia Avallone,
 • Varför kom du inte före kriget? av Lizzie Doron,
 • Något av Svetlana Akesijevitj,
 • God jul och Jag är en tjuv av Jonas Karlsson

och kanske 100 andra böcker.

Åh.

Jag vet inte när jag rimligen skulle ha tid för Millennium.


Kommentarer

8 svar till ”Millennium fortsätter med ytterligare 2 delar”

 1. Avallone och Karlsson rekommenderas varmt!

  1. Blir bara mer och mer peppad på Avallone! Har den i läsplattan. 🙂

 2. Jag tyckte att Lagercrantz lyckades riktigt bra.

  1. Det tror jag säkert att han gjorde. 🙂 Han är väl en skicklig författare, så det är ingen kritik mot honom alls. Jag är bara opeppad på själv.. fenomenet. Och tyckte i ärlighetens namn inte att originalböckerna var så krossande bra heller.

 3. sett filmerna men kommer inte att läsa böckerna, maken lyssnar.

  1. Själv har jag inte sett någon av filmerna. 😮 Borde kanske se dem!

 4. Har inte läst Lagercrantz version av millenium-fortsättningen och måste väl erkänna att jag inte heller är vidare sugen på det. Hellre läser jag då någon av böcker på din lista. Stål av Silvia Avallone tex!

  1. Jag är också lite opeppad. Jag blir nog dessutom lite extra avig när böcker snackas sönder långt innan de ens getts ut. 😮 Men Stål längtar jag verkligen efter! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.