Svart märke


Akademibokhandeln har infört att läsborgarmärke för att uppmuntra barn till att läsa mer. Tanken är att föräldrarna ska fylla i ett ”läskort” efter varje utläst bok och efter 5 böcker kan barnet sedan hämta ut ett vitt läsborgarmärke hos Akademibokhandeln. 10 lästa böcker ger ett rött märke och till slut kommer man till det svarta (15 böcker). Det är såklart reklam för Akademibokhandeln, men jag tycker ändå att det är en väldigt roligt grej. Läsborgarmärken hade varit något när jag var liten! När jag var liten och samlade simmärken kom jag bara till Silverfisken… Jag har några ridmärken också, men jag minns inte ens riktigt vad de stod för. De var väldigt kul att ta i alla fall! Hoppas att många tycker att det är kul att ta läsborgarmärken också!

Själv har jag redan i år förtjänat det svarta… 😉

Bokens/böckernas författare:


11 svar till “Svart märke”

 1. Håller med om att idén är jättekul! Nackdelen är väl att man måste köpa alla böckerna, antar jag…Tur att det finns bibliotek!

  • Nej, köpa måste man inte. Det räcker med att en förälder fyller i att barnet har läst böcker. Så har i all fall jag fattat det.

   Jag lånar nästan allt på bibliotek förresten. 🙂 Håller med om att bibliotek är kanon!

 2. Jag hade ingen aning om att det fanns läsborgarmärke. Det hade jag velat ha när jag var liten, för jag tog mig inte längre än silvergrodan… Simma 25 meter… Läsa böcker var (och är) jag däremot betydligt bättre på 🙂

 3. Ingen dum idé alls tycker jag. Min eget boknörderi verkar hittills ha smittat av sig på äldsta dottern, men man vet ju aldrig om det kommer en backlash och då är det bra med sån här motivation!

  • Det kan jag hålla med om! Men någon ska ju ha råd att tillverka märkena, så det var väl väntat att det skulle krävas en affärskedja för att få igenom idén.

 4. […] Förra året introducerade Akademibokhandeln Läsborgarmärket, som PR, såklart, men också i syfte att inspirera unga att läsa. Jag gillade verkligen idén, kanske för att jag själv aldrig tog särskilt många simmärken eller ridmärken, som liten. 😉 Nåja. Det är verkligen positivt att läsa mycket. Finns det något som är mer allmänbildande? […]

 5. Läsborgarmärken! Nostalgi! Hehe

  Eftersom jag inte är med i bokcirkeln längre har jag gått med i en grupp på jobbet där vi ska göra något liknande. Vi ska läsa minst 5 böcker till semestern och en av de i gruppen har lovat att göra ett diplom för de som klarar det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.