Emma och Daniel: Mötet

Daniels föräldrar är skilda sedan en tid tillbaka och nu har mamman träffat en man via en kontaktannons. Det är i början av juni och Daniel och hans mamma ska åka från Stockholm, där de bor, till en fiskecamp i fjällen för att träffa den här mannen och hans dotter.

Dottern heter Emma och hon är en ensam tjej, som är fylld med skuldkänslor sedan hon var med i en bilolycka där hennes mamma omkom. Emma anklagar sig själv för att hennes mamma dog.

När Emma och Daniel träffas första gången är de båda ganska kyliga mot varandra. Daniel tycker inte att det ska bli ett dugg roligt att bo i en liten stuga i vildmarken och lära sig att fiska. Han vill spela på sin bärbara dator, som nu är oanvändbar eftersom stugan visar sig sakna elektricitet.

Så blir det bestämt att Emma och Daniel ska följa med på en tvådagarstur till Ovansjö och där får de uppleva saker, som kommer att förändra allt.

Det här är en kort och lättläst berättelse om vänskap och kärlek. Korta och lättlästa böcker brukar sällan falla mig i smaken eftersom det oftast inte hinner byggas upp någon vidare handling, men det här är trots allt en bra och fin bok.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.