Drakarna över Helsingfors

Eftersom jag gillar barndomsskildringar och böcker om människors uppväxt, så borde jag älska Drakarna över Helsingfors. Drakarna över Helsingfors är en bok om en finsk familjs liv i Helsingfors från 60-talet och framåt. Främst handlar boken om den yngsta sonen Riku och hans syster Marina, men lite indirekt handlar den också mycket om hippiebrorsan Dani och de båda föräldrarnas liv.

Det här är på många sätt en intressant bok och den handlar inte bara om människorna utan också om tiden som de lever i. Det är intressant att läsa hur samhället påverkar de olika personerna i boken. Ändå ger jag bara boken ett medelbetyg. Anledningen är att boken till slut blir lite tjatig och att ett och annat står på finska och inte översätts. Hade jag kunnat finska hade jag nog gett boken minst en fyra, för det här är en bra och trovärdig skildring av livet i slutet av 1900-talet, men nu var det mycket som föll bort för mig.


Kommentarer

Ett svar till ”Drakarna över Helsingfors”

  1. […] Westö (född 1961) är en finlandssvensk författare som slog igenom stort med romanen Drakarna över Helsingfors, vilken är en del i en serie fristående ”Helsingforsromaner”. Westö har belönats […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.