Inés min själs älskade

Inés min själs älskade handlar om Inés Suárez, den fascinerande kvinnan som var med och erövrade Chile och försvarade Santiago. Hon är en verklig, historisk person, som levde i början av 1500-talet. Det kan inte ha varit lätt att hitta källor, men Allende lämnar verkligen inga luckor när hon berättar den här historien. Kärleksaffärer, den plågsamma resan till Chile, det vardagliga livet och de viktiga historiska händelserna kring hennes liv finns med, bland mycket annat. Det kanske både kan räknas till bokens styrka och svaghet. Som historiebok är den spännande och intresseväckande, men skönlitterärt är den inte lika stark. Jag kände inte riktigt att jag lärde känna Inés genom att lyssna på den här boken. Det hindrar mig ju dock inte från att ryckas med. Så häftigt att en kvinna hade en så stor roll i något som mest män var inblandade i! Jag är glad att Allende har lyft fram den här delen av Chiles historia och berättat om Inés.

Ljudboken finns bl.a. hos Bokus och Adlibris.


Kommentarer

2 svar till ”Inés min själs älskade”

  1. Jag läste denna bok för några år sedan och tyckte att den var helt okej! Som du säger var den spännande med all historia och dramatiska händelser. Och Allende är alltid bra på att beskriva annorlunda och starka kvinnor. Ibland blir det dock lite overklighetskänsla över det hela – man undrar hur pass sanningsenligt det verkligen är med så självständiga kvinnor i en katolsk och mansdominerad värld på den tiden. Men i fiktionen är ju allt tillåtet. 🙂

    1. Du har rätt i att delar känns overkliga och lite tillspetsade, men jag tror det finns en kärna som är sann och det gör berättelsen nog så intressant, tycker jag. Sedan är Allende förtjust i att stoppa in andlighet och övernaturliga händelser.. Episoden när Inés hittar vatten under resan är ju t.ex. rätt kryddad av sånt!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.