Vägen till Jerusalem

När lille Arn faller ned från ett torn och förlorar medvetandet blir hans föräldrar utom sig och de börjar att be böner för honom och lovar att skänka sonen till Gud bara han åter kommer till livet. Som genom ett under tillfrisknar Arn och hans föräldrar har inget annat val än att skicka iväg den lilla pojken till klostret.

Arn växer därför upp hos munkarna i klostret i Varnhem, där han får studera Bibeln, men också lära sig att använda pilbåge och svärd. Arn är duktigare än de flesta på att hantera vapen och kanske är han ämnad åt att ge sig ut i det heliga kriget?

Det här är en mäktig och spännande roman, som utspelar sig under medeltiden då korstågen pågick. Boken är första delen i en trilogi, som jag ser fram emot att få läsa ut. Boken handlar mycket om Sveriges historia samtidigt som den berättar om såväl krig som kärlek.


Kommentarer

Ett svar till ”Vägen till Jerusalem”

  1. […] Vägen till Jerusalem känns som det enklaste valet med tanke på titeln. Jag tyckte att den boken var bra, men jag fastnade uppenbarligen inte mer än att jag stannade vid den och struntade i att läsa fortsättningen (det är en trilogi, va?). Har heller inte sett filmerna. Borde jag skärpa mig? Är resten läsvärd? De kanske blir ett läsprojekt nu framöver. Vid det här laget har ju böckerna så många år på nacken att de nog står och dammar igen på biblioteket, så något köande lär det inte bli. […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.