Tematrio: Titelyrke

Jag har några obesvarade Tematrio på lager. Här kommer tema Titelyrken, d.v.s. tre böcker med yrken i titeln. Det var faktiskt lite svårare än vad jag hade trott, för det saknas ju verkligen inte böcker där huvudpersonens yrke utgör en stor del av boken, men jag hittade inte så många böcker där yrket också hade spillt av sig på titeln… Nåväl:

I Tant Julia och författaren får vi följa Mario Vargas Llosa i hans jobb på radio Panamericana och hans blixtförälskelse i den betydligt äldre Julia. En delvis självbiografisk och faktiskt mycket underhållande och läsvärd roman av Nobelpristagaren Mario Vargas Llosa.

Presidentens hustru är en riktig bestseller, som faktiskt gjorde mig lite besviken (jag hade nog för höga förväntningar).  Den sägs vara baserad på Laura Bushs liv. Själv tyckte jag mest att boken var präktig och irriterande och att bokens huvudperson på ett onödigt sätt beskrevs som ett offer.

Hypnotisören, som för övrigt är aktuell på bio, är en blodig och ganska spännande deckare. En av huvudpersonerna har tidigare sysslat med hypnos och många vill att han återigen ska ta upp detta för att kunna lösa ett brutalt mordfall.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.