Palme: Ett liv i bilder av Henrik Berggren och Jacob Forsell

Olof Palme i bilder

På söndag är det 30 år sedan Olof Palme blev skjuten. Jag var inte ens född när mordet skedde, men Palme är ändå en av få politiker som faktiskt fascinerar och intresserar mig. Vare sig man sympatiserar med hans politik eller inte kan vi nog alla enas om att han verkligen har gjort avtryck i Sverige och i svensk politik. Mordet är såklart helt ofattbart, både att det kunde ske i vårt land och att det fortfarande är ett olöst mysterium.

För några år sedan var vi många som såg Maud Nycanders och Kristina Lindströms dokumentär om Olof Palme. Än idag finns det uppenbarligen ett stort sug efter att få veta mer om vår tidigare statsminister. För den som vill se lite nya sidor så har jag sett att Max Ström helt nyss har gett ut en fin bok med 250 bilder som skildrar Olof Palme och hans liv. En del av dem har tydligen inte publicerats tidigare. Den ser verkligen fin ut. Boken är skriven och sammanställd av Henrik Berggren, historiker och författare, och Jacob Forsell, fotograf.

Palme: Ett liv i bilder av Henrik Berggren och Jacob Forsell
Palme: Ett liv i bilder av Henrik Berggren och Jacob Forsell

Kommentarer

3 svar till ”Olof Palme i bilder”

  1. […] att ge ut vackra (foto)böcker har gett ut en bok om Dag Hammarskjöld. Här om året gav de ut en liknande bok om Olof Palme, vilket jag också bloggade om. Jag gillar att de berättar om stora politiker med den här typen […]

  2. Jag glömmer aldrig den tidiga morgon när man vaknade till nyheten om att Olof Palme var skjuten. Helt ofattbart. Fick för några månader hem en bok om Olof Palme av Gunnar Wall som jag tänkt läsa.

    1. En väldigt speciell händelse! En av de händelser som verkligen har skakat om Sverige. Jag borde kanske ta och läsa någon bok om Palme jag med. Det finns ju en del som verkar riktigt intressanta. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.