Juli i Köpenhamn

Böcker i augusti

Vilken sommar! Jag måste erkänna att jag tycker att det är kämpigt med hetta och jag måste också erkänna att det känns skrämmande med torkan och dess konsekvenser, men, ja, det har såklart också varit superhärligt att det har bjudits på många chanser att ta svalkande dopp och att det har gått att hänga av sig jackan och lägga undan strumpbyxorna. Det är inte alla somrar som erbjuder sådant väder! Juli månad har spenderats i Öregrund, Göteborg, Varberg och Köpenhamn (och Umeå med omnejd; det är ju här jag bor). Jag har badat på alla ställen! Dessutom har vi varit på ett magiskt fint bröllop, besökt en lång rad museum och utställningar och haft semester i största allmänhet. Augusti kommer att bli lugnare. Jag är tillbaka i Umeå och tillbaka på jobbet och snart är vardagen här på riktigt, när hösten kommer. Det tycker jag är ganska skönt, faktiskt. Mycket av det som har haft sommaruppehåll, t.ex. bokcirkeln och mina danslektioner, börjar på nytt. Något att se fram emot!

Juli i Köpenhamn
Juli i Köpenhamn

När hösten närmar sig brukar det också hända lite mer i bokvärlden. Biblioteken och andra bjuder in författare och tids nog börjar det komma bokmässor och andra happenings, för att inte tala om alla prisutdelningar som närmar sig (även om Nobelpriset vilar i år). Årets kanske mest intressanta titlar brukar också ges ut på höstkanten. I augusti känns det fortfarande som att sommaren dröjer sig kvar, men visst finns det en del spännande som kommer ut redan nu. Själv är jag mest nyfiken på Håkan Nessers senaste, De vänsterhäntas förening, där karaktärerna van Veteeren och Barbarotti lär mötas för första gången.

De vänsterhäntas förening av Håkan Nesser
De vänsterhäntas förening av Håkan Nesser

Vad tänkte jag läsa i augusti då? Jag läste faktiskt förvånansvärt mycket under semestern, så jag känner att jag är i ett bra flow. En bok som jag trots allt inte hann med i juli är Glöm mig av Alex Schulman, så den ska jag försöka komma igång med nu i augusti istället.

Glöm mig av Alex Schulman
Glöm mig av Alex Schulman

Vad läser du i augusti?


Kommentarer

2 svar till ”Böcker i augusti”

  1. Nessers bok är jag också nyfiken på! Van Veeteren har jag egentligen ingen relation till, men Barbarotti ser jag fram emot att möta igen!

    1. Jag har ärligt talat ingen relation till någon av karaktärerna, men det känns som ett roligt grepp att låta dem mötas i en bok! 🙂 Och jag har verkligen gillat allt jag har läst av Nesser (det är kanske lite märkligt att jag inte har läst hans deckare, men jag har faktiskt läst de flesta av hans andra böcker. 🙂 )

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.