Den förbjudna ritten

Tolvåriga Susan har blivit bjuden till sin kompis Dinah i Vermont. Själv bor hon i Virginia, så resan dit är ganska lång, men hon tackar ja direkt. På lördagen samma vecka har hon lovat sin pojkvän, Phil, att komma på ett möte i hans ponnyklubb, men nu har hon ingen möjlighet att ringa och berätta att hon inte kan komma och därför ber hon sina båda vänner, Lisa och Carole, att ringa honom.

Lisa och Carole ringer till Phil och han bjuder dem att komma på mötet i Susans ställe. Det tackar ja, men vad kommer Susan att tro? Kommer hon att tro att de tänker ”sno” Phil från henne?

Susan har en trevlig vecka hos sin vän. I Vermont råder det ”sirapsvecka”, vilket innebär att medlemmarna i Dinahs ridklubb rider runt och samlar in sav från lönnarna. Det hålls också en tävling, där den som samlar in mest sav vinner, och därför är alla så upptagna att alla ridlektioner inställda. Susan och Dinah vill gärna rida i alla fall och de lyckas övertala en av ridskolans hästskötare att få rida ut själva. Det är något de kommer att få ångra.

Det här är en bra och spännande hästbok. Gillar man hästböcker är det här en bok man gillar.