Vår sista sommar

Meg, storasyster Molly och deras föräldrar har hyrt ett hus på landet, där Megs och Mollys pappa ska kunna skriva på sin bok i fred. För pappans del är flytten bra, men Meg och Molly är inte så förtjusta över att bo på landet, där de inte känner någon och dessutom måste dela rum. Att dela rum är väldigt svårt eftersom Molly och Meg är två rätt olika människor och Molly hatar när Meg har det så stökigt omkring sig.

Det dröjer dock inte så länge förrän söta, snälla Molly har skaffat sig vänner till Megs avundsjuka. Meg själv är ensam, men efter tag börjar även hon att trivas. Hon blir bekant med Will, som äger huset som de hyr, och hon lär också känna Maria och Ben, som liksom de har hyrt ett hus på landet. Hon börjar också intressera sig för fotografering och får ett annorlunda fotouppdrag.

Ganska snart försvinner dock lyckan när Molly blir allvarligt sjuk.

Boken är trevlig och innehåller rätt många olika saker. Vad den handlar om minst är nog Mollys sjukdom och Megs känslor kring sjukdomen. Det känns förstås riktigt snopet.


Kommentarer

2 svar till ”Vår sista sommar”

  1. Profilbild för Jenny

    Jag läste boken när jag var 12 och de var då ej så bekant med leukemi. Men kände sen skräcken tänk om jag skulle förlora min syster . Kan tillägga detta var på åttiotalet och långt i från alla kunde bli botade från leukemi och boken skrevs på 70-talet då enbart 10 proccent med leukemi blev botade.

    1. Jag var 16 när jag läste och jag blev också väldigt berörd. 10% är verkligen deppiga siffror. Hoppas att utvecklingen går fortsatt framåt..!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.