Terminens sista bokcirkelträff

Vi har haft bokcirkelträff med Picket & pocket i veckan. Den här gången diskuterades Johannes Anyurus En storm kom från paradiset, som jag inte har postat något inlägg om ännu (men det kommer så småningom..). Bra bokcirkelbok!

Nu tar vi lite sommaruppehåll från det vanliga cirklandet, så vi får helt enkelt se vad det blir för bok att läsa till nästa träff i höst. I sommar har vi, som förra året, en specialträff där vi kommer tipsa om böcker vi läst nyligt. Kanske har jag hunnit igenom Fågeln som vrider upp världen till dess. 😉

Jag har en tendens att ha alldeles för många böcker igång samtidigt och det funkar faktiskt inte så bra, för det kan gå flera dagar mellan varje lästillfälle och har jag då flera böcker påbörjade samtidigt så kan det mycket väl hända att någon stackars bok får ligga orörd i veckor.. Till slut minns man inte vad den handlade om… Därför kändes det så bra när jag här om veckan plötsligt bara hade Fågeln som vrider upp världen (+ en e-bok i mobilen = min hissbok.. + en ljudbok) på gång samtidigt. Det är ett mycket trevligare sätt att läsa. Tyvärr är fågelboken sjukt otymplig, så lite motvilligt började jag läsa En man som heter Ove också, så nu är jag i den där situationen igen. Jag har inte läst något ur Murakamis bok på flera dagar. Men det flöt ju på med läsningen i några dagar i alla fall…

En man som heter Ove bör helst vara utläst till nästa vecka, för då träffas jobbets bokklubb och den ingår i omgångens böcker. Inte för att vi direkt diskuterar det vi läser (de flesta läser inget eller så läser alla olika böcker.. :p), så jag känner ingen press för den sakens skull, men det kan ju hända att det kommer värsta spoilern ifall någon annan faktiskt har läst. Nåväl. Jag läser den på platta, så den är smidig att ta med sig överallt i alla fall. Den ska nog gå att läsa ut.. Sedan blir det bara Murakami. Kanske. 😉

Fågeln som vrider upp världen och En man som heter Ove


Kommentarer

4 svar till ”Terminens sista bokcirkelträff”

 1. Jag försöker också att inte ha flera böcker samtidig men lättare sagt än gjort;).
  Kan man låna e-böcker till läsplattan?

  1. Ja, absolut! Jag lånar i princip allt jag läser på plattan.
   E-bokslån är enkelt & smidigt för alla plattor utom Kindle, för den stödjer inte bibliotekens filformat.

 2. Ove! <3
  Jag gillar förresten din läsplatta. Så söt! Jag läser på min iPad Mini. Funkar bra, men nu på sommaren läser jag minst en vanlig bok också så att jag kan sitta i solen och läsa.

  1. Det låter som att du gillade boken. 😉
   Jag gillar både min läsplatta och min iPad, men jag läser helst inte böcker på paddan, för jag tycker det är lite smådrygt att läsa på ljusstark skärm. Fördelen med läsplatta är också att man kan läsa den överallt där man kan läsa pappersböcker, så det funkar fint att läsa i solen. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.