100 år av bibliotekslån

Jag noterade för ett tag sedan att mitt lånekort på universitetsbiblioteket har väldigt generös giltighetstid. Jag har behövt förnya mitt lånekort vid två tillfällen. Den första gången var jag fortfarande student på civilingenjörsprogrammet och var tvungen att akut förnya kortet när jag stod med kursböcker vid utlåningsautomaten och inte kunde låna. Den andra gången skulle jag låna om mina skönlitterära långlån (somliga lånade 2009) och blev plötsligt varse att det inte gick att låna om. Panik! Jag trodde först att bibblan hade slutat med öppna omlån, vilka är en av de stora anledningarna att jag väljer att låna från UB hellre än folkbiblioteken i stan, och jag såg framför mig hur jag skulle behöva släpa iväg påsvis med olästa böcker, som jag ska läsa ”snart”, till bibblan och mata in dem på återlämningsbandet. Det kändes SÅ sorgligt.

Men. Det visade sig att det som vanligt går bra att låna om, men kortet behövde återigen förnyas. Jag har räknat med att behöva upprepa proceduren om tre år, men icket. Nu kan jag tydligen tryggt gå till UB och låna om böcker fram till 2113-02-12. Ja, det kan man ju känna sig ganska nöjd med. Får se när de får tillbaka det exemplar av Strändernas svall som jag håller sedan några år tillbaka. I värsta fall får väl någon anhörig återlämna någon gång nästa sekel.

Bibliotekskort


Kommentarer

4 svar till ”100 år av bibliotekslån”

 1. Haha, det var ju jätteroligt! Jag har kvar mitt lånekort från UB, kanske ska börja använda det lite mer! Måste ju få tag i Dumskallarnas sammansvärjning. Men den kanske du har knipit 😛

  1. Det borde du absolut! Använda UB-kortet alltså. Till skillnad från folkbiblioteken är skönlitteraturen nästan alltid inne på UB och när man har lånat så kan man låna om obegränsade gånger. Det är himla smidigt!

   Och nej, jag har inte lyckats låna Dumskallarnas sammansvärjning från UB! De två senaste försöken att besöka UB har resulterat i nederlag. 😛 Första gången hade de stängt (öppet mellan 10-15?!) och nästa gång så HADE de öppet, men ytterdörren var låst och kunde bara forceras med UmU-kort, vilket jag inte har (längre). Jag hoppas/tror att det var ett tillfälligt ”fel” och att de inte kommer hålla låst framöver… Det är ganska frustrerande att vara där och se folk där inne, men att inte själv kunna gå in…

   Jag ska hämta mitt beställda ex på stadsbiblioteket så snart som möjligt.. Den lär stå och vänta på hämthyllan.

   1. 10-15? Mysko.
    Snygg ny design förresten! 🙂

    1. Ja, de har haft reducerade öppettider i sommar och det hade jag inte räknat med när jag var där första gången. Andra gången hade de som sagt öppet. I princip. 😛

     Tack. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.